Åtgärder under dagen.

För att få bort ”modd” från Kisängsvägen och backen upp längs Älgspåret, så kommer det plogas med stålskär. Därefter sandas samma sträckor. Sandning kommer även ske på isiga backar runt om i området, dock inte hela vägsträckorna. Samtliga sandlådor kommer fyllas på senast imorgon lördag. 

Hälsningar från Vägansvarig, Stefan Kemi, 070-524 00 63.

Mera snö på gång.

Dagens snöfall ser enligt prognos ut att börja vid 06-07 och sedan pågå fram till sen eftermiddagen. Temperaturen går över på plus efter 13 och då lär det bli blötsnö till en början och sedan kanske regn.

Någon slags åtgärd lär behövas ikväll, alternativt tidigare om det kommer mer snö än vad prognosen säger, men om det bli plogning och/eller sandning kommer jag återkomma om.

Inatt blir det lite kallare och imorgon kommer nästa snöfall.

Hälsningar från Stefan Kemi, Älgspåret 21, 070-524 00 63.

Information från Vattenverket.

Bevattningsförbudet är nu upphävt. Vår uppfattning är att förbudet fungerat bra. Snittförbrukningen är cirka 23.000 liter per dygn sedan mitten av juni. En nivå som Vattenverket kan klara av med stabil drift, förutsatt att det finns vatten att pumpa upp ur våra borrhål.

Dels har vi alla hjälpts åt att spara på vattnet och så blev det en sommar som totalt sett gav mer regn än sol. Över 30 fastigheter har skattat sig en LBC tank på 1.000 liter, en tank som inför nästa sommar kan börja fyllas på redan under våren med regnvatten eller med hjälp av vår Vattenvagn. Nytt erbjudande om att köpa en LBC tank kommer ut under mars 2024.

Bevattningsförbudet kommer att bli en permanent åtgärd. Preliminärt tänker vi oss 1 maj till 1 september. Exakt vilka datum det blir kommer vi återkomma om. 

Välkomna till höststäddag 15 oktober kl. 9:00

Vi samlas på Älgspåret 2 vid pumphuset för fördelning av arbetsuppgifter Även denna gång avslutar vi städdagen 12.30 med förstärkt fika.
Några av uppgifterna för dagen (listan finns på posthusets anslagstavla):

  • Röja sly och städa vid Kisängsbadet och parkeringen.
  • Slyröjning runt stigen till udden och på flera andra ställen.
  • Omledning av farlig stig i nyckelbiotopen.
  • Röja sly och städa Djupviksbadet och stigen dit.

Ytterligare arbetsuppgifter kommer att presenteras vid samlingen. Alla är välkomna att bidra med förslag till hur vi ska hjälpas åt att göra det fint i Kisängs­området. Som vanligt kan vi lägga sly vid vägkanterna. Vår skogsentreprenör kommer att samla ihop det senare.
Dessa saker kan vara bra att ni tar med:

  • Arbetshandskar
  • Kratta
  • Sekatör
  • Egna röjsågar (KSF håller med bensin) – KSF har bara 3 röjsågar

Deltagarna erbjuds en ersättning om 250 kr per person. KSF måste dock lämna inkomstuppgift till Skatteverket på ersättningen.

Den som skulle vilja hjälpa till men av något skäl inte orkar jobba är ändå hjärtligt välkommen till fikat för en stunds trivsamt umgänge med grannarna i Kisängsområdet. 

Varmt välkomna
KSF:s Skogsgrupp

KRÄFTFISKEPREMIÄR 2023

Hej KSF medlemmar!

 

Onsdagen den 9 Augusti är det dags för årets kräftfiskepremiär.

17:00 slänger vi i burarna med hopp om en god fångst.

När burarna är i sjön börjar den traditionsenliga grillningen vid bastun och vi hoppas såklart på en bra uppslutning som alltid.

Självklart är alla välkomna, oavsett om du fiskar eller ej.

Medtag den mat och dryck ni vill ha och slut upp i gemenskapen.

 

Vid eventuella frågor kan ni kontakta hamnansvarig på hamnen@kisang.se

Bensinstölder i Kisängs båthamn

Tyvärr har det inkommit rapporter om stölder av bensin i Kisängs båthamn.  Minst fem båtar har utsatts för skadegörelse som tycks varit ämnat åt att komma åt bränsle. Eventuellt har de som inte har inlåsta tankar också drabbats. Vi uppmanar alla som har båt i Kisängs hamn att se till sina båtar och gärna polisanmäla stölderna. Vem vet, vi kanske kan få polisen att åka förbi för att synas någon gång.

KSFs styrelse och hamnansvariga 

Avstängt Vatten 15 Juni 2023

Torsdag den 15 Juni kommer vår leverantör RAMSON för att fixa de sista detaljerna kring vattenverket. I samband med detta skall det bytas en flödesmätare på utgående vatten vilken medför en allmän avstängning av vattnet mellan kl. 10-12 imorgon Torsdag den 15 Juni.

Tack för visad förståelse och vi hoppas att kunna undvika allt för mycket problem för våra medlemmar med detta stopp.

Med vänlig hälsning, 

KSF vatten

STRIKT ELDNINGSFÖRBUD!

Det råder sedan idag ett väldigt strikt eldningsförbud i vårt område med flera!! 

Det här betyder att alla KSFs fem grillplatser har strikt eldningsförbud, inklusive den inte så väl organiserade på udden mot Kisängsfjärden. Ni medlemmar som inte följer sörmländsk media, särskilt fritidsboende, känner kanske inte till detta och vi vill därför göra alla våra medlemmar uppmärksamma på vikten av att absolut inte elda i området.

Se länkarna nedan för mer information :

https://nykoping.se/arkiv/nyheter/eldningsforbud-galler-fran-24-maj

https://nykoping.se/sormlandskustens-raddningstjanst/hem-och-fritid/eldning/eldningsforbud

 

Beslut från Vattenverkets Ledningsgrupp.

Den korta versionen. 

Det är från idag måndag den 12 juni inte tillåtet att använda vatten för;

– Att fylla några som helst bassänger, badtunnor, barnpooler eller andra slags förvaringskärl med vatten. 

– Att använda vatten till att tvätta någonting utanför ditt hus, d.v.s. inga trädäck, bilar, fasader eller annat som är utomhus. 

– Att vattna gräsmatta eller planteringar med vatten från en slang. 

Det är fortsatt OK att ta ett par kannor vatten för att vattna växter, men var ytterst sparsam tack.

 

 

Den längre version.

Vi har tre brunnar som vi tar upp vårt vatten från. De har nummer 5, 7 och 8. Vi har haft problem med brunn 5 i cirka två veckor. Vattnet i denna pump räcker inte till i den omfattning vi trodde när vi och vår entreprenör gjorde beräkningar på hur mycket vatten som skulle tas ur varje brunn. Blandningen görs för att få rätt mix av Fluorhalt och PH värde. När brunn 5 är tom på vatten löser motorskyddet ut och pumpen stannar. Det är inte bra. 

 

Efter en kontrollmätning av tillflödet i brunnen igår så visar det sig att den fyller på med cirka 200 liter vatten per timme, det blir 4800 liter vatten/dygn, d.v.s OM det rinner till i samma takt hela tiden. De andra brunnarna ger mer vatten, och tur är väl det, för den senaste veckan har vattenförbrukningen i genomsnitt legat på närmare 30.000 liter vatten per dygn. En normal sommardag brukar snittet ligga på 20.000-25.000 liter/dygn. Går vi upp mot 40.000 liter så är vi farligt ute. Vattenverket är inte dimensionerat för de volymerna och det tycks ju kunna vara så, att det inte heller hinner rinna till nere i brunnarna för att klara en sådan extremt hög förbrukning. 

 

Vi i Vattenverkets Ledningsgrupp är under upplärning, nu på torsdag har vi nästa viktiga utbildningstillfälle med Ramson. Men oavsett hur mycket vi kan om tekniken som styr Vattenverket, så kan vi inte få upp mer vatten ur brunnarna än vad som finns där. 

Däremot kan vi fatta beslut som gäller begränsningar i användningen av vårt vatten, och vi kan börja titta på kompletterande lösningar för att få fram vatten att använda till bevattning.

 

Samla ditt regnvatten och använd det till att vattna. 

Men nu har det ju inte regnat på 3 veckor och de närmaste veckorna ser också ut att bli varma, torra och helt utan regn. Svårt att samla regnvatten då. Tunnorna är snart tomma om de inte redan är det. 

 

En idé som kommit fram är att ta fram en mobil lösning för att hämta sjövatten från båthamnen. Det är en kärra med ett stort plastkärl, en så kallad ”IBC-Behållare” som rymmer upp till 1000 liter. Kärran kopplas till din bils dragkrok och är försedd med mobilt elverk för att driva en länspump. Ronny Ljungqvist på Utterspåret är projektledare för detta och målet är att ha allt klart inom 10 dagar, gärna förr, men senast då. Det blir samma låga hyra av denna som för Samfällighetens släpkärra, 50 kr, men inte per dygn, utan per gång du fyller. Vi återkommer om det praktiska som var den skall stå, hur det blir med nyckel till båthamnen, hur man bokar o.s.v men nu vet ni att vi jobbar för fullt på att få igång denna lösning. 

 

 

Hälsningar från Vattenverkets Ledningsgrupp

Vill ni nå oss så skicka ett mail till vatten@kisang.se