Nytt lösenord till ”För KSF medlemmar” och ny kod till posthuset

Från och med 2 juli gäller ett nytt ”Password” för att komma in på sidorna under ”För KSF medlemmar”. Information om det nya lösen. Siffrorna är samma som dörrkoden till posthuset på Kisängsvägen.

Alla medlemmar med e-post har fått brev om de nya koderna. Dessutom har information om kodern lagts i alla postfack som inte är spärrade.

Hästbesök i Kisäng 2018-02-27

I dagens blåst och snöoväder kom det plötsligen sex hästar till Kisäng. Ganska oroliga att vara hemifrån och av det stökiga vädret. Efter en stund erbjöds de hö från fåren på Kisängs Gård och då blev de lugnare.

Via anrop på Facebooksidan ”Stigtomtabygden” kom många anhöriga och hjälpte till att få hem hästarna till Solgården, den nya hästgården nära OK Hällens klubbstuga.

 

2018-01-30 Isjaktregattan på Kisängsfjärden

I strålande solsken och på fin is genomfördes den första tävlingsdagen i Oxelösundsregattan för isjakter lördag 27 januari på Kisängsfjärden.

Närmare 50 isjakter kom till start. Under lördagen hann man genomföra 15 lopp på banan som skulle köras tre varv. Många Kisängsbor och andra åskådare kunde njuta av tävlingen från stranden och ute på isen.

Arrangörer och tävlande uttryckte sin stora uppskattning av Kisäng som bas för tävlingen och på lördagskvällen passade några på att njuta av vår fina bastu.

Söndagens planerade lopp fick tyvärr ställas in av säkerhetsskäl eftersom isen under den milda natten hade försämrats avsevärt och det hade samlats mycket vatten ovanpå . Dessutom var det nästan stiltje och för isjaktseglare hör detta till sportens förutsättningar – man behöver både bra is och god vind.

Resultaten från regattan finns att läsa på
https://www.sailwave.com/results/sweDNR8_2018.htm

 

2018-01-25 Isjaktregatta på Kisängsfjärden med start lördag 27 januari

Sista helgen i januari finns det goda utsikter för att Kisängsfjärden står värd för en internationell isjaktstävling. Den här sporten är dock mycket väderberoende, så det finns fortfarande en viss osäkerhet om förutsättningarna räcker för tävlingarna. Men is- och väderutsikterna är hyggliga och arrangörerna hoppas på en lite fastare isyta med något mindre vatten på.

Redan torsdag 25e januari kom de första isjaktseglarna till Kisäng. Bland dem finns isjakten P36 med Karol Jablonski från Polen, som flera gånger de senaste åren har vunnit VM i sin klass.

Om vädergudarna är med oss så blir startar tävlingarna kl 11.00 på lördag 27 januari och kl 10.00 på söndag 28 januari. En del träning kommer förmodligen att ske fredag 26e.

Tävlingarna kommer att kunna ses bra från hela området mellan badplatsen och udden. Kikare ökar möjligheten att följa tävlingen närmare. Eftersom isjakter seglar mycket snabbt, upp emot 140 km/h, så ska man avstå från att vara ute på isen under själva tävlingen.

KSF upplåter med stor glädje området kring småbåtshamnen, parkeringen vid badplatsen och själva Kisängsbadet (dock utan bilar nere på badplatsen) för detta evenemang. Gästerna kommer också att erbjudas möjligheten att använda vår fina bastu. Arrangörerna har lovat att svara för god ordning och har även beställt en ”Bajamaja”.

Det kommer många deltagare från ett antal olika länder och det blir säkerligen trångt med en hel del bil bilar och isjakter. Vi ber Kisängsborna om överseende för de eventuella olägenheter som kan uppstå.

2017-12-21 Extra utrymme för restsopor kring helgerna

KSF har beställt tre extra hämtning av de två kärl som annars bara används på sommaren. Nu kommer de att tömmas veckorna 52, 1 och 2. Därefter ställs kärlen undan igen i vänta på sommarsäsongen.

2017-12-16 Observera datum för föreningsstämmor 2018

I senaste nyhetsbrevet finns uppgifter om

  • Extra föreningsstämma lördagen den 20 januari 2018 kl. 10.00
  • Ordinarie föreningsstämma lördagen den 5 maj 2018 kl. 10.00

2017-12-10 Mera väginformation på hemsidan

Våra nya vägansvariga har för avsikt att använda KSF:s hemsida för att förmedla aktuell information om våra vägar. En ny sida Vägnyheter kommer inom kort att börja fyllas med information.

2017-11-09 Vår infrastruktur

Vattenfall jobbar vidare med projekteringen av  nedgrävt elnät i hela Kisäng. Enligt deras projekterare är i princip allt klart när det gäller varje enskild fastighet. En extra föreningsstämma kommer förmodligen att hållas i januari för att godkänna nya avtal med Vattenfall.

Telia har sagt upp alla fasta telefoner i Kisäng per 31/1 2018 och erbjuder Mobil hemtelefon som ersättning. Tänk på att Gästabudsstadens fibernät har många olika leverantörer som kan erbjuda fast telefoni och mycket annat. Alla icke anslutna fastigheter får i dagarna brev från Gästabudsstaden.

2017-09-29 Höststäddagen närmar sig

Nu är det en vecka kvar till vår gemensamma höststäddag. En preliminär lista på arbetsuppgifter finns upplagd på sidan för Nästa städdag. Lämna gärna egna förslag till arbetsuppgifter i formuläret på den sidan.

2017-08-25 Det generella eldningsförbudet är upphävt

Det tidigare eldningsförbudet är nu upphävt eftersom det inte är lika torrt i markerna längre.
Sörmlandskustens räddningstjänst beslutade måndag den 21 augusti 2017 att upphäva det gällande eldningsförbudet från den 4 juli. I Nyköping gäller nu inga begränsningar så länge räddningstjänsten inte har utfärdar en avrådan från eldning eller eldningsförbud igen. Vi vill ändå uppmana till försiktighet när du eldar eller grillar i naturen. Använd gärna fasta grillplatser.


Den här potentiella skogsbranden nära Djupviken upptäcktes under promenad den 1 augusti. Uppenbarligen har någon trotsat eldningsförbudet och så när tänt en skogsbrand som skulle kunnat hota många av Kisängs 140 fastigheter eftersom det huvudsakligen har blåst nordliga vindar under juli.

 

Låt oss alla hjälpas åt att upprätthålla eldningsförbudet och vara mycket vaksamma när det gäller dofter av grillar och brasor på icke tillåtna platser.

Kliv fram och säg ifrån om ni upptäcker att någon eldar på otillåtet sätt, vare sig det är på vår gemensamma mark eller den egna fastigheten. Det kan handla om allas vår säkerhet.

 

2017-07-30 Vattenförsörjningen

Juli blev den regnfattigaste månaden på många många år I Sörmland. Nu har även Nyköpings kommun infört bevattningsförbud i delar av kommunen som inte får sitt dricksvatten från Högåsen.
KSF manar alla medlemmar att vara mycket återhållsamma med förbrukningen av vårt gemensamma dricksvatten. Vattna inte gräsmattor och växter när vädret ändå får det att dunsta i nästa samma takt som det tillförs. De brunnar som försörjer Kisängs vattenverk är beroende av relativt ytligt grundvatten och läget kan snabbt försämras radikalt med hög vattenförbrukning och fortsatt torka.

2017-07-01 Ny kod till posthuset och nytt lösenord till hemsidans medlemssidor

Nu byter vi kod på dörrlåset till posthuset på Kisängsvägen. Alla postfack som inte är spärrade har fått en lapp om kodbytet.
Samtidigt byter vi lösenordet till ”För KSF-medlemmar”. Det nya lösenordet står på samma lapp och dessutom skickas det med e-post till alla som KSF har e-post-adress till. Innehållet på sidorna under ”För KSF-medlemmar” uppdaterades senast i början av juni.

2017-06-19 Motorstölder i Kisängs båthamn

Natten mellan den 18 och 19 juni stals fyra större båtmotorer i vår båthamn.

2017-06-09 Städning av Kisängsbadet

Vi har tidigare prövat det här upplägget med ”städlista” och litet utrustning i posthuset. Det fungerade bra och vi hjälptes åt med städningen ända fram till sista augusti. Vi vädjar därför till alla Kisängsbor att också sommaren 2017 hjälpa till med detta. Om vi är många som delar på uppgiften så blir den inte så betungande.I posthuset kommer att finnas

  • Soppåsar på rulle
  • Tunna engångshandskar i två storlekar
  • Ett schema där man skriva upp vilka dagar man kan ta hand om städningen

Ett litet tips är att ta med minst två soppåsar eftersom det brukar vara en del metallförpackningar (ölburkar, engångsgrillar o.d.) som med fördel kan läggas i förpackningsåtervinningen.

Båtsektionens vårmöte 17 juni

Båtsektionen bjuder in till vårmöte lördagen den 17 juni kl 10.00 i hamnen. Vi bjuder in till samtal om verksamheten och kaffe med smörgåstårta.

Bastun firar 1 år den 28 maj

Söndagen de 28 maj är det precis ett år sedan bastun invigdes. Det ska vi fira med kaffe, tårta och ett stort bastubad. Vi samlas kl 15.00 för fika och samtal om bastuverksamheten. Sedan kör vi 1 timme dambastu, 1 timme herrbastu och sedan fritt format så länge någon orkar hålla bastun varm. Alla Kisängsbor är välkomna oavsett om ni betalat till bastun eller ej.

30:e April 2017 – Valborg!

God vår alla bastuentusiaster!

Vi tänkte oss en gemensam säsongspremiär för bastun på Valborg, den 30 april, för alla som känner sig hågade. Både bastumedlemmar och alla andra Kisängsbor som önskar delta är förstås välkomna!
Bastun är varm från kl. 17.00
Valborgselden hoppas vi kunna tända runt 19.00 (beroende på väderlek)
Grillar tänds under kvällen, så att alla som vill kan grilla medhavd förtäring med önskad dryck därtill.
Sång och glam är välkomna inslag under kvällen ☺
(Bastubad är förstås inget tvång för att delta i kvällens samkväm och begivenheter)
Med vänliga hälsningar,
Anders och Bengt